torsdag 26 april 2012

Bilder från träffen

Kan det bli bättre?
Nu har vår träff landat hos mig ordentligt och en känsla av samhörig växer fram!
Jag tänker främst på att alla beskrev att ni varit bokmalar från barnsben! Och att bara lukten av bibliotek och böcker framkallar välbehag. Det känns så häftigt, för jag har varit ganska ensam om mitt bokintresse under långa tider, det är inte många vänner som förstår min "nördighet" i böcker.

Men ni gör det och det känns väldigt bra!

Jag kan bara säga att en stor och viktig del i min uppväxt var: Vi Fem, Kitty, Britta och Silver, Lotta och självklart Astrid Lindgrens alla böcker.  Vilka böcker kommer ni ihåg från er barndom?

Och vet ni vad! När vi var i London i höstas stötte vi på värsta bokhandeln i flera våningar. De hade öppet till 22 en fredagskväll! Gissa vem jag messade då? Jo, Ingela så klart! Jag ville dela upplevelsen av att stå kl 21 en fredagskväll i en gigantisk bokhandel mitt i London. Om jag visade mitt VISA kort där? Ja, det kan jag lova!

Hoppas alla får njutningsbara sköna stunder med Austen nu. Tänk, snart kan vi sitta ute i trädgården med bok, kaffe/te, fågelkvitter och sus i vindkronorna! 


Här kommer lite bilder från vår första träff med Annas suveräna Afternoon Tea buffé!
Här sitter värsta boknördarna!
Från vänster: Christina, Carina, Eva, Ewa, Helena och Ingela.
Värdinnan för dagen var Anna, här till höger. 

8 kommentarer:

  1. Jag läste mycket indianböcker och sagor när jag var liten! Äventyr o magi:-) idag mer deckare gärna i engelsk miljö men också svensKa. Jag gillar inte så mkt självbiografiska böcker typ pojken som kallades det tycker det blir frosseri i lidande på ett obehagligt sätt. Det är bokförlagen jag tycker gör dessa tragiska öden till social pornografi.

    SvaraRadera
  2. Självbiografier är idag många gånger inget annat än PR. BlondinBella 21 år ska/har tydligen gett ut sin själbiografi. Hm. Näe, inte intresserad, faktiskt. Men om t ex Jan Eliasson gör det skulle det vara mycket en helt annan sak!!

    SvaraRadera
  3. Ja det beror absolut på vem som skrivit! Håll i dig jag har pinsamt nog läst linda Rosings bok!!!! Jag ville veta om det fanns ngt bakom den ytliga fasaden men-nej.

    SvaraRadera
  4. Ha ha ha! Och jag älskar Sånt är livet med Anita Linblom. Och det är helt sant:) Men det är väl helt rätt att läsa något som du är skeptisk till. Då kan du ju bilda dig en helt egen uppfattning! Som ju besannade dina farhågor, men ändå!

    SvaraRadera
  5. Hmm undras vems självbiografi man SKULLE vilja läsa? levande el död hmm Elvis Presley!! Hans egen version har läst priscilla presleys bok om honom. Nu levande: tål att tänkas på....

    SvaraRadera
  6. Hade nog velat läsa min farfars självbiografi han är iofs också död nu men hade ett intressant liv! Var med i tre krig var båtbyggare o immigrant hann med att både vara fattig o rik

    SvaraRadera
  7. Självbiografier är en outforskad del av bokvärlden för min del, däremot har en och annan biografi passerat genom åren.
    Om man fritt fick önska en självbiografi så skulle det förstås vara Jesus, gissa om det skulle bli en bestseller, Leonardo Da Vinci kommer som god tvåa.

    Slutligen en riktig "jag mötte Lassie"... Linda Rosings bror med familj bor på min gata.

    SvaraRadera
  8. Läser förnuft o känsla och funderar över Mariannes egocentriska personlighet hon ska ju representera "känsla" - är det så att känslodrivna personer är mer ego eller är det så Jane Austen tänker att man blir om man följer sina känslor? Elinor representerar förnuftet och är så totalt sjålvuppoffrande! Jag undrar om Jane själv slets mellan dessa två! Ewa

    SvaraRadera